ترامادول چیست؟ نشانه های مصرف و عوارض ترامادول
ترامادول یک قرص ضد درد و مسکن قوی میباشد که به واسطه اعتیادآوری بالا امروزه به عنوان یک ماده اعتیاداور شناخته میشود. ممکن است در مورد ترامادول چیزهایی گوناگونی شنیده باشید و این سوال در ذهنتان شکل گرفته باشد که چرا مردم به سوء مصرف ترامادول روی میآورند؟ نشانهها و عوارض اعتیاد به ترامادول کدامند و مصرف این قرص چه خطراتی را برای فرد به دنبال خواهد داشت؟ در این مقاله علائم، عوارض و نشانههای اعتیاد به ترامادول توضیح داده خواهد شد و خواندن این مقاله میتواند پاسخگوی سؤالاتی برای شما باشد. هم چنین برای دریافت مشاوره تلفنی میتوانید با کلینیک .راوانو تماس گرفته و از بهترین روانشناسان متخصص در زمینه اعتیاد مشاوره دریافت کنید.
ترامادول چیست
ترامادول قرصی مسکن و شبیه مورفین است. این دارو خاصیت ضد درد بالایی دارد و برای بیماران با دردهای خیلی شدید تجویز میشود. ترامادول به دو صورت قرص و امپول تزریقی توسط فرد مصرف میشود. این دارو اگر به صورت تزریقی استفاده شود تاثیرات سریعتر و قویتری بر روی بدن فرد میگذارد. ترامادول نوعی ماده مخدر صنعتی بحساب میاید و در نهایت سوء مصرف آن تاثیراتی مشابه با سایر مواد مخدر مانند، تریاک، هرویین و شیره را دارد. با این فرق که ترامادول بخش گیرندههای سروتونین در مغز را نیز فعال کرده و در نتیجه علاوه بر حس آرامش و کاهش درد،فرد در اوایل دوره مصرف احساس خوشی و شادمانی کاذب را نیز تجربه خواهد کرد.
وابستگی به ترامادول | علت ها و زمینه ها
بسیاری از مردم باورهای اشتباهی در زمینه مخدرها از جمله ترامادول دارند. به عنوان مثال آن ها باور دارند که مصرف این دست مخدرها عملکرد جنسی انها را بهبود بخشده و در نهایت منجر به افزایش قوای جنسی یا بهبود معضلاتی نظیرزود انزالیدر فرد می شود. این باورها اشتباه یکی از موارد اصلی است که باعث گرایش فرد به مصرف انواع مواد مخدر و نیز ترامادول هم می شود.
این درصورتی است که تاثیرات خوشایند مواد مخدر فقط به زمان کوتاهی محدود میشود و سپس مشکلات دشواریهایتان بیش تر از قبل نیز خواهد شد. به این خاطر که نه تنها تاثیرات لذت بخش مواد مخدر از بین می رود بلکه عوارض اعتیاد به ان نیز به مشکلات شما اضافه می شود. به یاد داشته باشید که درمان زود انزالی یا هر گونه مشکل جنسی دیگر با استفاده از راهای بیخطر و سادهای نظیر روشهای گوناگون روان درمانی و مشاوره قابل حل است. با رجوع به روانشناس شخص میتواند بدون اینکه با خطر اعتیاد رو به رو شود عملکرد جنسی اش را بهبود بخشید.
از جمله دیگر موارد مهمی که در وابستگی به مصرف ترامادول تاثیرگذار است میتوان به مشکلات درون فردی و یا بین فردی اشخاص اشاره کرد. در واقع افرادی که زندگی شادی ندارند و درگیر مشکلات خانوادگی هستند یا مدام شرایط و حالاتی از افسردگی را تجربه میکنند، به واسطه تاثیرات شادی بخش ترامادول امکان دارد به این ماده گرایش پیدا کرده و برای رهایی از مشکلات خود از آن استفاده کنند. در نهایت اشخاصی که سابقه مشکلات روحی و اختلالات روان شناختی دارند بیش تر از دیگران در معرض خطر گرایش به اعتیاد ترامادول قرار دارند.
علائم اعتیاد به ترامادول
از مخدر ترامادول به عنوان اعتیاد خاموش نیز یاد میشود. در روزهای اغازین مصرف، فرد حالاتی از اعتیاد به ترامادول را از خود نشان نمیدهد. ولی به مرور زمان که مصرف فرد ادامه پیدا می کند، علائم اعتیاد به ترامادول یکی یکی نمایان میشوند. این علائم بسیار قدرتمند بوده و از همه جانب زندگی فرد را تحت تأثیر خود قرار میدهند و فرد به سادگی نمیتواند از وابستگی به وجود امده رهایی یابد.
فرد مصرف کننده ترامادول دچار اختلالاتی مانند سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی، تحریکپذیری دستگاه عصبی، اضطراب، کاهش هوشیاری، اختلال تعادل، عصبی شدن، اختلال خواب، تشنج و ضعف مداوم میشود.
عوارض اعتیاد به ترامادول
از مهمترین عوارض ناشی از اعتیاد به ترامادول می توان به موارد زیر را نام برد:
_ سرگیجه و سردرد های مزمن
_ اختلالات خواب و مشکلات بی خوابی
_ مشکلات و کاهش قوای جنسی در دراز مدت
_ پرخاشگری
_ تشنج {در مصارف بالا}
_ اختلال در حفظ تعادل
علائم اور دوز ترامادول
استفاده بیش از اندازه ترامادول میتواند اثرات مرگباری به همراه داشته باشد. علائمی مانند خواب آلودگی شدید، مشکلات شدید تنفسی، کندی در ضربان قلب، ضعف، سرد شدن بدن و کاهش رطوبت آن، سبک شدن سر و حالت غش،به کما رفتن و تشنج در حال هشدار دادن این موضوع هست اکه اور دوز با ترامادول در حال روی دادن است.
تداخلات دارویی با ترامال
اگر فرد معتاد به الکل یا دیگر مواد مخدر ترامادول مصرف کند، امکان دارد خود را در معرض خطر تشنج قرار دهد. عموما ترامادول با خیلی از حالات زیستی بدن و بسیاری از داروها در تداخل است. این شرایط ممکن است برای سلامتی فرد خطرناک باشد. در دوران بارداری و شیردهی هم بسیار خطرناک است که مادر مصرف ترامادول داشته باشد.
ترک اعتیاد به ترامادول
ترک ترامادول مانند مواد مخدر دیگر، باید در یک چرخه تدریجی انجام شود. ترک به صورت ناگهانی هرگز توسط متخصصان ترک اعتیاد توصیه نمی شود؛ به این خاطر که ممکن است شما را با عوارض بسیار شدید جسمانی و روانی روبرو سازد. برای کاهش مصرف ترامادول، دریافت مشاوره ترک اعتیاد از طریق مشاور متخصص در زمینه ترک ضروری است. متخصصان در زمینه ترک اعتیاد با بررسی کامل شرایط فرد یک برنامه ترک متناسب با شاخصه های جسمانی و روانی، تنظیم و برای فرد ارائه میکنند.
اشخاصی که اعتیاد خود را پذیرفته و خواهان تغییر در شرایط کنونی خود باشند، فرایند ترک را تسهیل می کنند. علاوه بر این موضوع خانواده فرد نقش خیلی مهمی را ایفا میکند. در بسیاری از موارد روانشناسان متخصص در این زمینه برای خانوادههای این افراد نیز جلسات خانواده درمانی یا جلسات مشاوره جداگانه برگزار میکنند تا آنها را بیشتر با اعتیاد و عوارض و ترک آن آشنا کنند و راه های برخورد صحیح و مناسب با فرد آسیب دیده در اعتیاد را به آنها بیاموزند. در اکثر مواقع قرار گرفتن خانواده در جریان درمان در کنار درمان فردی احتمال موفقیت در ترک را بیشتر از پیش میکند.
- ۹۸/۰۷/۲۰